Beste klanten,

Omwille van de aanhoudende leveringsproblemen kunnen de levertermijnen langer dan verwacht uitlopen

en bepaalde producten voorlopig niet meer besteld worden.

Op vrijdag 3/02/2023 zijn we uitzonderlijk gesloten!

 Lees hier onze klantervaringen

Fronius Symo 10kW OS omvormer

€ 2.168,13 (incl. btw)

Met vermogensklassen van 3,0 tot 20,0 kW is de kleine, transformatorloze Fronius Symo de ideale driefasige inverter voor installaties van elke grootte. Dankzij het SuperFlex Design is de Fronius Symo ideaal voor hoekige of verschillend gerichte daken. De eenvoudige koppeling aan internet via WLAN of Ethernet en de probleemloze integratie van componenten van andere fabrikanten maken de Fronius Symo tot een van de meest communicatieve inverters op de markt. Daarnaast maakt de meterinterface een dynamisch voedingsbeheer en een duidelijke verbruiksvisualisatie mogelijk.

Aantal

SNAPINVERTER TECHNOLOGIE
De SnapINverter-invertergeneratie wordt gekenmerkt door zijn eenvoudige, algemene montagesysteem. Hiermee worden installatie en onderhoud eenvoudiger dan ooit tevoren.

GEINTEGREERDE GEGEVENSCOMMUNICATIE
Als eerste inverterfabrikant bieden wij een datacommunicatiepakket aan waarbij datalogging, WLAN (wifi), Ethernet, energiebeheer, een webserver en een groot aantal interfaces volledig zijn geïntegreerd. Daarmee is de inverter via een netwerkkabel of via WLAN (wifi) - zonder extra bedrading - met het internet verbonden en hebt u een perfect overzicht over de werking van de PV-installatie.

SUPERFLEX DESIGN
Het Fronius Superflex Design is een verfijnd samenspel van technische capaciteitskenmerken met behulp waarvan de aanleg van PV-systemen voor u nu bijzonder flexibel en eenvoudig is. De belangrijkste capaciteitsfactoren van het Superflex Design zijn: Twee MPP-trackers in combinatie met de hoge systeemspanning en brede DC-ingangspanningsbereik. Iedere DC-ingang en dus elke MPP-tracker kan bovendien het gehele invertervermogen opnemen. Of het nu om verschillende dakoriëntaties, de schaduw van een of twee strings, of het gebruik van de resterende modules gaat: met een Fronius-inverter met geïntegreerd Superflex Design dekt u in de operationele PV-planningspraktijk elke relevant leggingsscenario met slechts één invertermodel af.

DYNAMIC PEAK MANAGER
De Dynamic Peak Manager is een innovatief MPP-tracking-algoritme dat bij het zoeken naar het optimale werkpunt zijn gedrag dynamisch aanpast. De bijzonderheid is dat de Dynamic Peak Manager regelmatig de gehele curve automatisch controleert en dus zelfs bij gedeeltelijke schaduw het Global Maximum Power Point (GMPP) vindt.

SMART GRID READY
Fronius-inverters zijn voorbereid voor het Smart Grid van morgen. Voor toekomstige nettechnische eisen zijn de inverters optimaal uitgerust. Een serie intelligente functies, zogenaamde Advanced Grid Features, zijn al in de apparaten voorhanden. Het gaat daarbij om verschillende regelfuncties voor de optimale toevoer van reactief vermogen en werkelijk vermogen. Het doel van deze functies is ook bij een zeer hoge dichtheid van fotovoltaïsche installaties een veilig gebruik van het netwerk mogelijk te maken. En om te voorkomen dat grensoverschrijdende netwerkparameters tot ongewenste onderbrekingen in de toevoer en bijbehorende opbrengstverliezen leiden.

NULVOEDING
Elektriciteitsnetbeheerders in veel landen eisen vandaag de dag in toenemende mate een voedingsbegrenzing van de PV-capaciteit als voorwaarde voor een netwerkverbinding. Met de dynamische vermogensreductie biedt Fronius een oplossing voor een optimale voedingsbeheer. Daarbij voedt de inverter eerst de verbruikers in het huishouden. Daarna reduceert hij de capaciteit tot de door de netbeheerder maximaal toegestanevoeding. Met Fronius-inverters is dankzij deze functie ook een nulvoeding mogelijk. Zo wordt geen PV -elektriciteit in het elektriciteitsnet gevoed en aan de desbetreffend vereisten van de netbeheerder kan via een eenvoudige instelling op de webinterface van de inverter probleemloos worden voldaan.

TECHNISCHE GEGEVENS:

Uitgang
Nominaal AC vermogen: 10kW
Max uitgangsvermogen: 10kVA
AC uitgangsstroom: 14,4A
AC spanningsbereik: 150-280V
Frequentie: 50/60Hz
Frequentiebereik: 45-65Hz
Vervormingsfactor: 1,8%
Vermogensfactor: 0-1 ind./cap.

Ingang
Aantal MPP trackers: 2
Max ingangsstroom: 27,0/16,5A
Max kortsluitstroom moduleveld: 40,5/24,8A
DC ingangsspanningsbereik: 200-1000V
MPP spanningsbereik: 270-800V
Bruikbare MPP spanningsbereik: 200-800V

Algemeen
Afmetingen: 725x510x225mm (HxBxD)
Gewicht: 34,8kg
Beschermingsklasse: IP66
Verbruik in stand-by modus snachts: 1W
Inverterconcept: transformatorloos
Montage: binnen- en buitenmontage
Europees rendement: 97,4%
Overige: DC-isolatiemeting, DC-stroomonderbreker, beveiligd tegen ompolen, WLAN, LAN, geïntegreerde datalogger en webserver

SW446

Datasheet

Aantal fasen
3

Specifieke referenties

Downloaden

Fronius Symo 10kW omvormer

Brochure over de Fronius Symo 10kW omvormer

Downloaden (1MB)
 

100% veilig en betrouwbaar

 

Snelle levering

 

Eigen dienst na verkoop

Je bent misschien ook geïnteresseerd in