Beste klanten,

Omwille van leveringsproblemen bij bepaalde producten kunnen de levertermijnen langer dan verwacht uitlopen

en bepaalde producten voorlopig niet meer besteld worden.

 Lees hier onze klantervaringen

title waarom

Waarom vogelwering voor zonnepanelen?

text

Vogels en ongedierte nestelen zich graag onder zonnepanelen. Dit zorgt voor schade aan uw dak en zonnepanelen. En door nesten en vervuiling gaan uw zonnepanelen minder goed presteren omdat ze minder ventilatie hebben. En laat dit net zo belangrijk zijn voor de werking en levensduur van uw zonnepanelen. Onze vogelwering lost al deze problemen op.

image

image

leftcoltext

Uiterst duurzaam

In tegenstelling tot plastieken alternatieven, is onze vogelwering niet door vogels en de weersomstandigheden kapot te krijgen.

rightcoltext

Geen overlast meer

Gedaan met geluidsoverlast van vogels en schade aan uw dak en zonnepanelen.

Makkelijke montage

Onze vogelwering is prima zelf te monteren.

Past op de meeste zonnepanelen

De enige vereiste is dat de afstand van de onderkant van je zonnepanelen tot het diepste punt van je dakpannen niet meer is dan 12cm.

hotspots

past op de meeste zonnepanelen

Onze vogelwering past op de meeste zonnepanelen

De enigste vereiste is dat de afstand van het diepste punt van je dakpan tot de bovenkant van je zonnepaneel maximum 16cm is.

past op de meeste panelen image

hoeveel rails heb je nodig

Hoeveel rails heb je nodig?

Dat hangt af van de opstelling van jouw zonnepanelen. Alle vrijliggende zijkanten (zie afbeelding punt A) hebben rails nodig zodat vogels nergens nog onder je zonnepanelen kunnen. Je gebruikt hiervoor onze rails van 100cm en/of onze rails van 170cm. In de meeste gevallen komt onze rail van 170cm overeen met de lengte van een zonnepaneel (zie afbeelding punt B). En onze rail van 100cm komt in de meeste gevallen overeen met de breedte van een zonnepaneel (zie afbeelding punt C). Dus kijk na hoe breed en lang jouw zonnepanelen zijn, hoeveel vrijliggende zijkanten je hebt en bestel het nodige aantal rails.

hoeveel rails nodig image

op maat van je dakpannen knippen

Op maat van je dakpannen knippen

Omdat elke dakpan verschillend is, moet je het net dat aan de rails hangt met een kniptang knippen in de vorm van je dakpannen. Op die manier sluit de vogelwering mooi aan op de golven van je dakpannen en kunnen er geen vogels meer onder je zonnepanelen.

op maat van je dakpannen knippen image

rails monteren

Rails monteren

Op de plaats waar een rail moet komen demonteer je eventuele eindklemmen. Daarna plak je de rail vast aan de zijkant van het zonnepaneel, elke rail is immers voorzien van een zelfklevende strip. Als volgende fixeer je de rail met 5 zelftappende bouten. Tot slot monteer je de eventuele verwijderde eindklemmen terug op hun plaats. Voorzie alle vrijliggende zijkantan van je zonnepanelen van een rail zodat er geen vogels meer onder je zonnepanelen kunnen.

rails monteren image

shop vogelwering button

Koop nu vogelwering